onsdag 18. juni 2008

Ein ny 1.klassing er velkommen til DNS-Mukdahan


Det er mange år sidan eg har teke i mot ny 1.klassing i skulen.
I sist veke fekk eg oppleve det igjen. Den norske skulen, DNS-Mukdahan hadde innskoleringsdager over 3 dagar.
Og her er ho, den nye flotte 6-åringen som er klar for 1.klasse.
Det er vel få oplevingar som varmar eit lærarhjarte meir enn det opne, nysgjerrige og klare blikket til eit lite menneske som står på terskelen til kunnskapens verd.
Skulen er liten og læraren kan ikkje vera to stader på ein gong. Dermed måtte 3.klasse og engasjerast i innskoleringa. Dei var god underhaldning for 1.klassingen.
3.klasse har hatt drama som tema så her er det ein gammal,gløymsam bestefar som prøver å fortelja eit eventyr på ein litt annleis måte for barnebarnet sitt.
Mange bokstavar skal lærast gjennom eit år. Her framfører dei ei alfabetregle.

Så trygt å ha ei hand og halda i. Her skal ho på morgonoppstilling for fyrste gong.
Denne dagen hadde alle med seg blomar til læraren. Dette er dagen der elevane skal visa takksemd for at dei har gode lærarar. (lurer på om det blir slik i Noreg nokon gong????)

Og her var plassen din lille frøken.... og dine thaiklassevenninner. Mykje nytt og mykje spanande for ein som er heilt ny på ein skule med 1400 elevar. Nokre timar i veka skal Adelin vera ein del av thaiklassen.

Se her,,,,, Adelin kan thai så dette gjekk fint. No er ho på storsamling med småskuletrinnet. Her skulle alle løfta blomane opp i veret og ropa ut noko på thai.

I thaiskulen er det framleis guterekkjer og jenterekkjer. På kvar side av korridoren sitt dei klar med blomane og følgjer spent med på kvar som skjer oppe på scena.

Her er leiinga på skulen. The Father som er på toppen og the sister som i lag med ei anna sister er rett under i administrasjonen.
Her kjem utvalgte blomebarn opp på scena i grupper for å læra seg og vaia for kongen på biletet.

Og etterpå må dei vaia for the father og the sister og ein del av lærarstaben (seksjonsleiarar). Deretter blir elevane velsigna av the father and the sister.
DNS er godt likt på St.Joseph school. The father er svært så kry av å ha oss i miljøet. Idag er han stolt fordi me har ein ny elev. Me måtte fram til fotografering. Han skal slutte om 1mnd og ønskjer seg svært gjerne ein norsk skule på den nye skulen han skal byrja på. Det gir status og god omtale av skulen.Etter blomeseansen var det mange lærarar som skulle ha bilete av seg sjølve ved sida av meg.
Her er det khruu Touch, engelsklærar og venninne av meg som har kome fram i køen.

Adelin lurte på om ho fekk bøker og lekser.....og det fekk ho. Det er mange inntrykk for ein liten kropp på slike dagar. Derfor var det litt godt å få ha nokre timar berre oss to i lag i DNS sitt klasserom. Her får ho bli kjent med bokstaven i
Khruu Jim kunne nesten ikkje venta på å få bli kjent med den nye norske eleven. Og så er ho så stolt over at ho skal vera litt i hennar klasse. Adelin blei godt teke i mot både av lærar og medelevar. Her er det berre 24 elevar. Det er sjeldan. I dei andre klassane er det rundt 30-40 elevar.


Og så var det gym, full fart og god innsats. Det var ei glad og andpusten jente som kom inn i klasserommet etterpå.

Konsentrasjonen er på topp.....og interessant er det visst det Adeling held på med.
Siste dagen var det lunchen og lunchkø som skulle prøvast ut. Litt skummelt og nytt dette, men jammen gikk det også greit.

Det var godt å vera tilbake i klasserommet.
Der var det overraskelse både for Adelin og dei andre jentene.
Nye dokkeklede.....Værsågod, sa Kjersti.
Alle tre har sin valentinvenn( ein som dei skal ta seg ekstra godt av, ha eit varmt hjarte for i ulike inne og utesituasjonar).
Kjempekjekt å kle opp valentinvennene.




Så var innskoleringsdagene over for denne gong.
De låg nokre pengar i sekken frå mamma.
Etter så mange inntrykk på kort tid var det godt å få ta med seg ein is på heimvegen.
Velfortent.
Takk for no, Adelin og velkomen att i 1.klasse til hausten.












Ingen kommentarer: